Hurtig respons på nødkald reddede ældre kvinde fra brand

Nordsjællands Brandvæsens vagtcentral passer nødkald for en lang række kommuner, og søndag formiddag modtog vagtcentralen et nødkald fra en borger. Ud fra borgerens oplysninger nåede vagtcentralen frem til, at der var tale om en brand, og via alarmcentralen kunne brandvæsenet derfor sendes til adressen. Her viste det sig, at der var opstået ild i kvindens seng, og hun blev reddet ud af boligen.

De nødopkaldet indløb, blev det straks besvaret af Nordsjællands Brandvæsen alarmoperatør, der spurgte borgeren, om hun havde brug for hjælp. Borgeren var svær at forstå, men alarmoperatøren opfangede dog, at hun sagde ”brand”. Han spurgte derfor ind til dette og satte medhør på hos sin kollega, der var enig i, at kvinden svarede bekræftende på, at det brændte.

Det fortæller Nordsjællands Brandvæsen.

Da der var tale om en borger, som bor i Helsingør Kommunes Beredskabs område, kontaktede vagtcentralen straks alarmcentralen, og man kunne ud fra nødkaldet give præcise oplysninger om borgeren samt borgerens adresse. Herefter sørgede alarmcentralen for at sende hurtig hjælp i form af brandvæsenet og en ambulance, og vagtcentralen underrettede samtidig hjemmeplejen i Helsingør Kommune.

Ved brandvæsnets ankomst viste det sig, at der var opstået ild i kvindens seng. Kvinden blev reddet ud af boligen, hvorefter brandfolkene straks gik i gang med slukningsarbejdet.

”En kombination af hurtig indsats fra Nordsjællands Brandvæsens vagtcentral og hurtig responstid fra Helsingør Kommunes Beredskab forhindrede større skader og heldigvis kun mindre brandskader på beboeren, der efterfølgende blev behandlet for dette på sygehuset”, oplyser Nordsjællands Brandvæsen.

Annonce