Ekstra rekrutteringsindsats gav 20 potentielle deltidsbrandfolk

Arkivfoto: Brandstationen i Hørsholm

Nordsjællands Brandvæsen tog i maj måned det utraditionelle skridt at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen på brandvæsenets fem brandstationer. Det viste sig at være en meget effektiv måde at tiltrække nye kollegaer på: Brandvæsenet har fået henvendelser fra 20 potentielle deltidsbrandfolk.

Nordsjællands Brandvæsen har brandstationer i Allerød, Birkerød, Fredensborg, Hørsholm og Nærum. Og det var mangel på deltidsbrandfolk til stationerne, som fik brandvæsenet til at styrke rekrutteringsindsatsen.

”Vi har på kort tid modtaget over 20 kvalificerede henvendelser, så vi er ganske overvældede over den store interesse. Det er opløftende at mærke den store opbakning, som findes i lokalsamfundet for beredskabet, og så er vi taknemmelige for det gode samarbejde med pressen”, fortæller beredskabsinspektør Per Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen.

Tilslutningen har været så stor, at Nordsjællands Brandvæsen i øjeblikket arbejder på at samle et helt hold, som kan tage brandmandsuddannelsen sammen. ”Det vil styrke sammenholdet, når man træner sammen med sine kommende kollegaer”, siger Per Larsen.

Selv med den store tilslutning, er der stadig plads til flere. ”Vi kan altid bruge gode brandfolk, særligt hvis man har mulighed for at møde i dagtimerne på hverdage”, fortæller Per Larsen.

Annonce