Ingen brandfolk til nytårsparade

Der var ikke mødt en eneste af Store Heddinges deltidsbrandfolk op, da den traditionelle nytårsparade for beredskabet i Stevns Kommune blev afholdt på brandstationen på Nørregade i Store Heddinge. Brandfolkene fra Falck i Hårlev, der for første gang deltog i nytårsparaden på nabostationen, var derfor alene om at repræsentere kommunens brandfolk.

Årets nytårsparade blev afholdt på brandstationen på Nørregade, som atter er blevet brandstation i Store Heddinge. Efter kommunens hjemtagning af brandslukningen flyttede brandstationen ellers fra den helt nye Falck-station til kommunens lokaler på Frøslevvej, men som led i en aftale mellem Falck og Stevns Kommune flyttede brandstationen kort tid efter tilbage til Nørregade.

Stevnsbladet fortæller, at ingen af Store Heddinges brandfolk var mødt frem til nytårsparaden – og bladet spekulerer i, om brandfolkene havde andre planer eller forsøgte at fortælle ledelsen noget. Nytårsparaden blev dog gennemført med deltagelse af brandfolkene fra Falck i Hårlev og beredskabets frivillige.

Netop det frivillige beredskab er presset. Der har således i de senest år været en stor nedgang i antallet af frivillige brandfolk, og i øjeblikket er man nede på 14 – hvoraf kun de otte er aktive. Derfor er den lokale kreds af Beredskabsforbundet også i øjeblikket i bero, og der ansøges om helt at nedlægge den, skriver Stevnsbladet.

Annonce