Kritik af udlån af køretøjer til strejkende brandfolk

Beredskabschef Carsten Iversen fra Roskilde Brandvæsen møder nu kritik, fordi han lørdag lånte både brandkøretøjer og en enkelt ambulance ud til de strejkende brandfolk. De kommunale beredskabskøretøjer blev brugt som blikfang på Stændertorvet i Roskilde, hvor brand- og ambulancefolkene sammen med andre strejkende medlemmer af fagforbundet FOA delte løbesedler ud i anledning af den igangværende strejke.

Bag kritikken står Roskildes viceborgmester Bjørn Dahl (V), der ligeledes er formand for teknik- og miljøudvalget i Kommunernes Landsforening. “Set fra et politisk synspunkt står Roskilde Kommune i arbejdsgiverrollen. Materiel – herunder beredskabskøretøjer – tilhører arbejdsgiveren, altså Roskilde Kommune. De skal ikke stilles til rådighed for en faglig kamp. Det er utænkeligt at forestille sig en strejke på det private arbejdsmarked, hvor de strejkende lånte køretøjer fra deres arbejdsgiver, mens konflikten var i gang. Derfor er der gået over stregen i dette tilfælde”, siger Bjørn Dahl til Dagbladet Roskilde.

Bjørn Dahl stiller samtidig spørgsmålstegn ved, hvem der har det juridiske ansvar for udrykningskøretøjerne, når de strejkende kører rundt i dem i forbindelse med strejkeaktiviteter.

Annonce