Brandvæsen

Strejke hos Nordsjællands Brandvæsen

En gruppe deltidsbrandfolk, som er tilknyttet servicevagten hos Nordsjællands Brandvæsen, har fredag besluttet at nedlægge arbejdet. Det skyldes ifølge brandvæsenet, at der er uenighed om indholdet af en ny lokalaftale om vilkårene for servicevagten. Servicevagtens opgaver omfatter blandt andet patientløft for hjemmeplejen og tyverivagt.

Præhospital

Bod for strejke er nu blevet trukket i Falck-reddernes løn

Mange Falck-reddere har ved månedsskiftet fået udbetalt mindre i løn end normalt. Den bod, som de strejkende reddere i april blev idømt af Arbejdsretten, er nemlig nu blevet trukket i reddernes løn, og det har koster den enkelte redder op til 2.500 kr. Boden går til Dansk Arbejdsgiverforening, men Reddernes Landsklub kritiserer, at redderne ikke kan se, hvordan boden er udregnet.

Præhospital

Falck: Yderligere strejker vil koste hver redder 3.500 kr. i døgnet

Tonen i konflikten mellem Falck og en række ambulancereddere blev skærpet tirsdag, hvor Falck i et brev til redderne meddelte, at fremtidige strejker vil resultere i et løntræk på ca. 3.500 kr. pr. døgnvagt. Samtidig slog Falck fast, at man tilbyder en dialog om at undlade størstedelen af løntrækket for de hidtidige strejker – men at det tilbud bortfalder, hvis der kommer nye strejker.

Præhospital

Reddere vil arbejde for landsdækkende aftale efter strejker

Efter en række arbejdsnedlæggelser i protest mod ambulancereddernes nye overenskomst, arbejder Falcks vagtplanudvalg i alle regioner nu på aftaler, der skal søge at imødekomme reddernes frustration over overenskomstens konsekvenser. Desuden arbejder redderne for en landsdækkende rammeaftale. I Region Sjælland, hvor der har været massive arbejdsnedlæggelser, er fællestillidsmanden skiftet ud.

Autohjælp

22 sjællandske Falck-stationer har strejket hele onsdagen

Falck har onsdag været ramt af faglige møder blandt redderne i store dele af landet, og på Sjælland har 22 Falck-stationer hele dagen kun udført akutte ambulanceudrykninger. Onsdag eftermiddag er der fortsat ikke tegn på, at de sjællandske reddere går i arbejde igen. Arbejdsnedlæggelserne skyldes utilfredshed med reddernes nye overenskomst.

Præhospital

To dage med omfattende arbejdsnedlæggelser hos Falck

En lang række Falck-stationer på Sjælland og i Nordjylland har mandag og tirsdag været ramt af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser. Redderne har valgt at gå til faglige møder i protest mod den netop vedtagne overenskomst, som blandt andet pålægger redderne at tage rådighedsvagter. Falck mener, at der er tale om systematiske arbejdsnedlæggelser, som man overvejer at indbringe for arbejdsretten.

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk nedlagde arbejdet efter fyring af kollega

Formentlig for første gang i nyere Danmarkshistorie stod en større provinsby i weekenden i en periode uden brandberedskab. Det skete, da deltidsbrandfolkene i Svendborg besluttede at nedlægge arbejdet i protest mod fyringen af en kollega. Arbejdsnedlæggelsen skete, uden at der var etableret et nødberedskab, og det møder hård kritik fra Falcks regionale brandchef og fra Svendborg Kommunes beredskabschef.

Autohjælp

Reddere strejkede i protest mod nedslidt station

Falck-stationen i Hjørring er nedslidt, og især køkken, baderum samt opholds- og hvilerum er i dårlig stand. Det mener stationens reddere, som onsdag morgen besluttede at nedlægge arbejdet i protest mod de dårlige forhold på stationen. Falck-ledelsen mener, at der har været tale om en kommunikationsbrist, og efter at ledelsen havde lovet at udarbejde en opdateret tidsplan for en renovering af stationen, genoptog de 70 strejkende reddere arbejdet.

Præhospital

Ambulancefolk nedlægger arbejdet i protest mod Region Hovedstaden

Ambulanceredderne i Region Hovedstaden har fået nok. Her til morgen nedlægger redderne fra Københavns Brandvæsen arbejdet i protest mod den kritik, som regionrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) og akutchef i Region Hovedstaden, Freddy Lippert, har fremført. “Vi har fået nok af Vibeke Storm Rasmussen og Freddy Lipperts løgne. Sandheden er, at der mangler ambulancer i Region Hovedstaden til de akutte opgaver – både dem med og uden ambulanceudrykning. At sige at problemerne efter 1. september er reddernes og alarmcentralens skyld er simpelthen under bæltestedet”, siger paramediciner ved Københavns Brandvæsen, Thomas Brücker.

Præhospital

Ambulancefolk er klar til nye faglige møder hvis der ikke opnås dialog med region

Borgerne i Region Hovedstaden kan ikke være tjent med det nuværende serviceniveau i ambulancetjenesten, og derfor er ambulancefolkene i Københavns og Frederiksberg brandvæsener klar til nye faglige møder, hvis det ikke lykkes at få en dialog med Region Hovedstaden. Det meddeler ambulancefolkene efter dagens faglige møde, der havde deltagelse af ca. 70 medarbejdere fra de to brandvæsener. Under det 50 minutter lange faglige møde var fire ambulancer fra Københavns Brandvæsen og to fra Frederiksberg Brandvæsen kun delvist til disposition for Region Hovedstadens vagtcentral. Ambulancefolkene havde dog tilkendegivet, at de ville rykke ud til alvorlige opgaver, og under det faglige møde blev der da også gennemført tre udrykninger.