Mandskabsmangel fører til lukning af brandværn

Efter 113 år er det frivillige brandværn i Aller ved Kolding formentlig på vej mod en lukning. Årsagen er, at det er blevet for svært at skaffe nye brandfolk, og dermed kniber det i stigende grad med at overholde brandværnets kontrakt med Kolding Kommune. I denne uge skal de 11 tilbageværende brandfolk derfor tage stilling til, om brandværnet skal nedlægge sig selv.

Aller Frivillige Brandværn har 12-15 udrykning om året, og kravet i kontrakten med Kolding Kommune er, at brandværnets udrykning mindst skal bemandes med to mand, som skal rykke ud inden for fem minutter. I dag er der 11 frivillige brandfolk.

”Men vi er for få til at dele vagten, og det bliver ikke bedre af, at flere og flere arbejder udenbys, og at der er mange andre fritidstilbud. Det lykkes os altid at komme af sted med to mand, men det er sjovere, når man er fem-seks stykker. Og vi skal heller ikke love kommunen noget, vi ikke kan holde”, siger brandkaptajn Rasmus Svensson til Jydske Vestkysten.

På et møde søndag skal brandfolkene tage stilling til, om Aller Frivillige Brandværn skal nedlægges. Et alternativ er, at brandværnet sammenlægges med Tyrstrup Frivillige Brandværn, ligesom det også overvejes, om brandfolkene fremover skal tilknyttes det frivillige beredskab i Kolding.

Annonce