Brandværn strides om slukningsområder

Når branden og ulykken opstår, samarbejder brandværnene i Christiansfeld Kommune om opgaverne. Men de er ikke enige om, hvilke områder de skal dække. De to små værn i Stepping og Aller vil have et større område at dække, men det ønsker de to store værn i Fjelstrup og Tyrstrup ikke at ændre på nu.

Samme holdning har beredskabskommissionen, som har afvist ønsket fra brandværnene i Stepping og Aller. Problemet er ifølge de to små værn, at deres område slutter tæt på henholdsvis Stepping og Aller.

“I den ene retning slutter vores område 500 meter fra brandstationen. Det virker jo mærkeligt, at det så er et værn, der ligger otte kilometer fra Aller, der skal kaldes til brand i det område”, siger brandkaptajn Søren Strube fra Aller Frivillige Brandværn til Jydske Vestkysten. Han lægger ikke skjul på, at han er grundigt træt af, at synspunkterne fra Aller slet ikke påvirker de store brandværn og Beredskabskommissionen.

August Juhler, som er brandkaptajn i Stepping, deler Søren Strubes frustrationer: “Det handler jo om service over for dem, vi betjener. Hvis der opstår brand, er dem, det går ud over, jo fuldstændig ligeglade med, hvor brandmændene kommer fra. Bare de kommer hurtigt. Det virker da ulogisk, at et andet brandværn tilkaldes, hvis vi kan komme hurtigst til brandstedet. Det kan jo være et spørgsmål om liv eller død”, siger August Juhler til Jydske Vestkysten.

Brandkaptajn Nels Thorsgaard fra Tyrstrup Frivillige Brandværn forstår ikke klagerne fra sine kolleger fra Aller og Stepping: “Man ændrer ikke en aftale, mens kontraktperioden løber. Det er både vi og Fjelstrup brandværn enige i. Og jeg forstår ikke uenigheden, for brandværnene i Aller og Stepping er jo hjælpeværn for os, så de bliver jo kaldt ud, hvis det er en større brand, siger han til avisen.

De fire brandværn var blevet bedt om at komme med en fælles indstilling til beredskabskommissionens møde, men det kunne de ikke enes om.

Annonce