Nordsjælland har fået sin første beredskabsdirektør

Brandstationen i Helsingør. Arkivfoto

Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Fredensborg kommuner har fra årsskiftet etableret nyt fælles beredskab, Nordsjællands Brandvæsen, og nu har brandvæsenet ansat sin første chef. Det bliver Frederiksbergs nuværende beredskabschef, Lars Rosenwanger, som skal stå i spidsen for de ca. 300 medarbejdere.

Den nye beredskabskommission har blandt 27 ansøgere valgt den 46-årige Lars Rosenwanger som beredskabsdirektør. Den nye chef har stor erfaring med beredskabsområdet og ledelse. Han kommer fra en stilling som beredskabschef i Frederiksberg Kommune, har været leder siden 1993, har en diplomuddannelse i ledelse og har oprindeligt sin lederuddannelse fra Beredskabsstyrelsen.

Lars Rosenwanger tiltræder 1. marts 2015, hvor han bliver chef for ca. 300 medarbejdere og refererer til beredskabskommissionen.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan præsentere vores nye direktør, Lars Rosenwanger. Lars er den helt rigtige mand i spidsen for vores nye beredskab. Han kender området indgående og har de relevante lederkompetencer til at få tre beredskaber til et blive et beredskab. På vegne af beredskabskommissionen kan jeg sige, at vi glæder os til et nyt moderne beredskab med Lars i spidsen”, siger borgmester Benedikte Kiær, der er formand for beredskabskommissionen.

Lars Rosenwanger
Lars Rosenwanger

”Det bliver en utrolig spændende opgave at fastholde det bedste fra de tidligere enheder, og skabe et nyt professionelt beredskab i Nordsjælland”, siger Lars Rosenwanger og tilføjer: ”Jeg glæder mig til at løfte denne opgave i tæt samarbejde med de fem kommuner og ikke mindst organisationens mange dygtige ledere og medarbejdere”.

Lars Rosenwanger har med 25 års beskæftigelse i redningsberedskabet erfaring fra en række forskellige lederstillinger i både stat og kommuner, bl.a. som operativ chef i Frederiksberg Kommune og beredskabschef i Birkerød Kommune.

Annonce