Ny Falck-station i Kokkedal taget i brug

Google Streetview

Fredag formiddag kørte medarbejdere og køretøjer fra Falck-stationen i Hørsholm og brandvagten i Nivå i kortege til Falcks nye station på Brønsholm Kongevej i Kokkedal. Den nybyggede Falck-station, der har fået navnet Station Fredensborg, erstatter stationerne i Hørsholm og Nivå, og den bliver hjemsted for ca. 85 Falck-medarbejdere.

Den nye station står for brandslukningen i den gamle Karlebo Kommune, som hidtil er blevet varetaget af brandvagten i Nivå med tanksprøjte og lifttender samt Falck-stationen i Hørsholm med autosprøjte. Stationen i Hørsholm, der blev opført i 1964, var efterhånden stærkt nedslidt, og på Brønsholm Kongevej får reddere og brandfolk langt bedre forhold. Den moderne og lyse station har et stort møde- og undervisningslokale med plads til 50 personer, gode soverum, to solterraser og så er alt inventar helt nyt – der er ikke flyttet noget med fra de gamle stationer.

Som noget nyt er brandfolkenes personlige skabe blevet forsynet med kodelås, og der er varme til branddragter og støvler. En anden nyskabelse er en glidestang til stationens ambulancegarage.

Stationen i Fredensborg skal fremover også tage sig af tunge bjergningsopgaver, som hidtil er blevet udført fra Falck-stationen i Hillerød. Her er der imidlertid pladsproblemer, og da stationen på Brønsholm Kongevej samtidig ligger mere hensigtsmæssig i forhold til motorvejen, har det været naturligt at flytte materiel og mandskab til den nye station.

Annonce