Nyt fælleskommunalt brandvæsen bliver en realitet den 1. januar 2013

Google Maps
Falcks brandstation i Greve. Arkivfoto.

Det fælleskommunale beredskab for Greve og Solrød kommuner er nu vedtaget af politikerne, og det bliver en realitet fra 1. januar 2013. Samarbejdet indebærer, at de to kommuner bliver ét slukningsområde. De to nuværende brandstationer i Greve og Solrød bibeholdes, men slukningskøretøjerne fordeles lidt anderledes på de to stationer. Indsatsledervagten for begge stationer kommer til at ligge i Greve.

Målet med det nye samarbejde er at opnå en bedre udnyttelse af de forholdsvis dyre ressourcer til brandslukning. Samarbejdet suppleres desuden af nye assistanceaftaler med nabobrandvæsenerne i Roskilde, Køge og Høje-Taastrup.

Ifølge de to kommuner videreføres det nuværende serviceniveau i de to kommuner samlet set. Borgerne kan således fortsat forvente, at der vil være et slukningskøretøj fremme inden for 10 minutter i 93 procent af alle tilfælde, hvor der er ringet 112. Skulle begge brandstationer være optaget samtidigt, tilkaldes hjælp fra et af nabobrandvæsenerne, men det forventes kun at ville ske et par gange om året.

Borgmester Niels Hörup fra Solrød Kommune er meget tilfreds med det nye samarbejde: ”For mig er tryghed et nøgleord. Med det nye samarbejde har borgerne og virksomhederne sikkerhed for en fælleskommunal løsning, som både sikrer en mere effektiv drift samt et robust og driftsikkert beredskab”.

Også hans kollega i Greve, Hans Barlach, er glad for den nye aftale. ”Jeg er glad for, at vi med det nye beredskabssamarbejde med Solrød Kommune kan opnå en bedre udnyttelse af ressourcerne samtidig med at vi kan bevare det høje serviceniveau”, siger Hans Barlach.

Inspirationen til beredskabssamarbejdet er hentet fra Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner samt de fem kommuner, der ejer Vestegnens Brandvæsen. Her anvendes samme model, som det Solrød og Greve kommuner vil benytte fra årsskiftet.

Det nye beredskabssamarbejde er resultatet af et omfattende analyse- og modelarbejde, hvor en beredskabsgruppe med deltagere fra de to kommuner har gennemgået risici og brandstatistik i de to kommuner samt analyseret på forskellige modeller for dimensionering af beredskabet i et fælles slukningsområde.

Annonce