Østsjællands Beredskab: Vi fortsætter uden Køge

Østsjællands Beredskab har modtaget en meddelelse fra Køge Byråd om, at Køge Kommune vil træde ud af Østsjællands Beredskab. Men selv om formanden for Østsjællands Beredskab, borgmester Pernille Beckmann, ærgrer sig over beslutningen, så understreger hun, at de syv tilbageværende kommuner vil fortsætte i det fælles beredskab.

Pernille Beckmann er formand for beredskabskommissionen og borgmester i Greve, og hun havde forventet udmeldingen fra Køge Kommune. Men hun ærgrer sig over, at Køge Kommune ikke vil have fordelene ved at samarbejde med de øvrige af områdets kommuner:

”Køges beslutning er ærgerlig – både for dem og for os. Men det er deres valg. Nu træder bestyrelsen for Østsjællands Beredskab sammen og drøfter, hvordan rammerne bliver for Køge Kommunes udtræden”, siger hun.

Formand: Beredskabet har vist sit værd

Østsjællands Beredskab blev etableret for tre år siden for at drive et effektivt og rentabelt beredskab. Og ifølge Pernille Beckmann har beredskabet tydeligt vist sit værd – blandt andet i løbet af sommerens tørke.

”Østsjællands Beredskab går styrket videre, og borgerne i de syv tilbageværende kommuner kan trygt regne med, at de fortsat har et robust beredskab”, siger hun – og understreger, at Køge Kommune er den eneste kommune, som ikke har kunnet godkende beredskabets dimensionering.

De syv tilbageværende kommuner i Østsjællands Beredskab er Greve, Roskilde, Høje Taastrup, Ishøj, Solrød, Stevns og Vallensbæk. Tilsammen dækker de 270.000 indbyggere fordelt på 676 kvadratkilometer.

Annonce