Opretter Vestsjællands Frivillige Beredskab

Midt i strukturreformen gennemfører de frivillige i to kommuners beredskaber en sammenlægning. Det er de frivillige beredskaber i Holbæk og Odsherred kommuner, som lægges sammen under det ambitiøse navn Vestsjællands Frivillige Beredskab. Det nye beredskab har i alt ca. 65 frivillige tilknyttet.

Hidtil har Holbæk Kommune haft et frivilligt beredskab med ca. 50 frivillige, mens de ca. 15 frivillige i Odsherred Kommune har været organiseret som en kreds under Beredskabsforbundet og først for nyligt har indgået en samarbejdsaftale med Odsherred Kommune. Nu er det så besluttet, at de to beredskaber fra årsskiftet lægges sammen til Vestsjællands Frivillige Beredskab.

”Det vil gøre os stærkere, at vi går sammen, for så har vi flere ressourcer at trække på. De frivillige i henholdsvis Odsherred og Holbæk har nogle forskellige kompetencer som for eksempel vandforsyning, droneberedskab og forplejningstjeneste, så vi kan supplere hinanden, og i sidste ende vil det styrke beredskabet i begge kommuner og øge sikkerheden for borgerne”, siger Jan Bruun, der ud over at være indsatsleder i Holbæk Kommune vil fungere som daglig leder af Vestsjællands Frivillige Beredskab, til Nordvestnyt.

Annonce