Problemer på ny alarmcentral forsinkede brandudrykning

Arkivfoto

Det var tilsyneladende tekniske problemer som følge af politiets nye 112-struktur, som torsdag aften forsinkede en brandudrykning i Middelfart med ni minutter. Alarmcentralen sendte nemlig kun brandmeldingen videre til Fyns Politi – og ikke til brandvæsenet i Middelfart. Politiet mener, at ”der er et eller andet, der ikke spiller sammen lige nu” på alarmcentralen.

Det var en villa fire kilometer fra brandstationen i Middelfart, som torsdag aften blev hærget af en voldsom brand. Normalt ville Middelfart Brandvæsen have været fremme efter ca. 10 minutter, men i torsdags gik der dobbelt så længe.

Det ligger fast, at alarmcentralen modtog meldingen om branden kl. 18.01. Det ligger også fast, at Fyns Politis vagtcentral i Odense straks modtog alarmen og afsendte en patruljevogn. Omkring 10 minutter senere opdagede politiet imidlertid, at alarmen ikke var blevet sendt til Middelfart Brandvæsen, der herefter straks blev alarmeret. Det skete kl. 18.10.

Brandvæsenet var fremme på brandstedet kl. 18.20, men på det tidspunkt var huset overtændt. Dagen før havde politiet gennemført en større omlægning af 112-strukturen, således at opgaven med at modtage 112-opkald var blevet samlet i Aarhus og Slagelse. I den forbindelse er der også gennemført en større omlægning af politiets tekniske systemer – og den omlægning var tilsyneladende årsagen til den manglende alarmering af Middelfart Brandvæsen.

”Det er en helt ny alarmcentral med nye koder, nye IP-adresser osv. På en eller anden måde er der et eller andet, der ikke spiller sammen lige nu. Det her er noget, vi ikke kan leve med, så vi arbejder alt, hvad vi kan, for at finde fejlen”, siger politikommissær Steen Herlev Larsen, leder af Rigspolitiets 112-Sekretariat, til Fyens Stiftstidende.

Annonce