Røde Kors: Brandvæsen forvrider konkurrencen

Brandstationen i Esbjerg

I en årrække har Røde Kors stået for samarittertjenesten ved det store Vestkystløb i Esbjerg. Men i år er opgaven gået til Sydvestjysk Brandvæsen, og det får Røde Kors til at rette en hård kritik mod brandvæsenet. Røde Kors mener nemlig, at der er tale om konkurrenceforvridning, men brandvæsenet understreger, at alle omkostninger er medtaget i brandvæsenets pris.

Røde Kors i Esbjerg er en forening, og samarittertjenesten ved Vestkystløbet har været en af Røde Kors’ faste opgaver. Men i år bliver det i stedet frivillige fra Sydvestjysk Brandvæsen, som skal varetage opgaven. Og det vækker harme hos Rasmus Frøsig, der er aktivitetsleder hos Røde Kors.

”Det er konkurrenceforvridende. Esbjerg Kommune spiller os et puds. Vi er ikke imod konkurrence, men vi er oppe i mod et samaritkorps under en kommune, som har en del fordele. De får stillet biler, radioer og lokaler til rådighed. Det skal vi selv betale for. Vi fik at vide, at vi er for dyre. Meget for dyre. Og at de var nødt til at skære i omkostningerne”, siger Rasmus Frøsig til Jydske Vestkysten.

Brandvæsen: Vi tager det, som det koster

Hos Sydvestjysk Brandvæsen undrer beredskabschef Jens Mølgaard sig over kritikken, for han mener ikke, at brandvæsenets frivillige har særlige fordele.

”Jeg er ked af, at Røde Kors har det sådan. Vi er ikke interesserede i at være i konkurrence, vi er sat på jorden for at hjælpe. Vi tager det, det koster. Brændstof, drift, administration, slid på materiel og forplejning til samaritter er med i den pris, vi har givet”, siger Jens Mølgaard til Jydske Vestkysten.

Samtidig påpeger beredskabschefen, at samaritteropgaven også giver de frivillige en værdifuld praktisk erfaring: ”Det er god træning for vores supplerende beredskab, der kan få styrket deres kompetencer, og i sidste ende giver det pote, hvis der skulle være brug for vores hjælp ved større hændelser. For der skal vi bare være klar”.

Sydvestjysk Brandvæsen regner med at skulle bruge 16 frivillige ved Vestkystløbet, mens Røde Kors tidligere har brugt 20-22 samaritter.

Annonce