Sønderjylland har ansat beredskabsdirektør

Jarl Vagn Hansen. Arkivfoto

Det bliver den nuværende beredskabschef i Aabenraa Kommune, Jarl Vagn Hansen, der får posten som Sønderjyllands første beredskabsdirektør. Han bliver chef for Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslevs fælles beredskab, der bliver et af landets største med 48 brandstationer, 1.100 frivillige og 30-40 medarbejdere.

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der peger på 39-årige Jarl Vagn Hansen. Han kommer fra en stilling som beredskabschef i Aabenraa Kommune og har mange års erfaring som leder inden for både det private og offentlige.

Jarl Vagn Hansen får til opgave at stå i spidsen for at udvikle det fælles tværkommunale beredskab i Sønderjylland, men han skal også være bindeled til de mange frivillige brandværn, der spiller en særlig rolle i det sønderjyske beredskab.

Jarl Vagn Hansen vil allerede fra 1. maj 2015 begynde at løse opgaver for det fælles beredskab.

”Vi er meget glade for at kunne præsentere Jarl Vagn Hansen som ny beredskabsdirektør. Udover en god faglig ballast og stor ledelsesmæssig erfaring, så har Jarl også et godt kendskab til den særlige struktur, vi har i Sønderjylland. Et beredskab skal først og fremmest skabe tryghed for borgerne, men vi har også et beredskab, der i det daglige er tæt på borgerne i kraft af de mange frivillige og stationerne, og det skal vi fortsat værne om, og vi tror, at Jarl er den helt rigtige til at løfte den opgave”, hedder det i en fælles udtalelse fra de fire borgmestre.

Mangeårig erfaring fra Falck

Jarl Vagn Hansen har tidligere været ansat som sikkerhedschef i en stor international industrivirksomhed. Derudover har han 15 års ledelseserfaring fra Falck. Siden 2013 har han været beredskabschef i Aabenraa.

”Jeg er stolt og ydmyg over for den opgave, jeg er blevet betroet, og jeg ved, at hvert af de eksisterende beredskaber rummer utrolig mange kvaliteter, som jeg nu ser frem til at forene”, siger Jarl Vagn Hansen.

Privat er Jarl Vagn Hansen gift med Berit, der er læge. Parret bor i Kolding med deres to børn – en dreng på 10 og en pige på 7 år.

Annonce