Stenkast bekymrer brandfolk

Foto: Rigspolitiet

I weekenden fik en tanksprøjte fra Greve Brandvæsen smadret en rude, da der under slukningsarbejde i Askerød-bydelen i Hundige blev kastet sten mod brand- og politifolk. Men også i Slagelse blev brandfolk i weekenden mødt af stenkastende unge, og mandag var det brandfolk fra Korsør, som under slukningen af en påsat brand blev udsat for stenkast. Og den udvikling bekymrer brandfolkene.

Omkring kl. 20 mandag aften blev brandvæsnet i Korsør sendt til en påsat brand i en lagerbygning på Motalavej. Men da brandfolkene kom frem, begyndte unge at kaste sten mod dem. En af dem, der var på stedet, var brandstationsleder Flemming Hansen.

”Det er helt utilstedeligt, at vi ikke kan få lov til at komme ud og hjælpe de borgere, som nu er i nød. Vi er deltidsansatte brandfolk og kommer i vores fritid, så vi synes ikke, at det er rimeligt, at vi skal rammes af sten, når vi rykker ud”, siger Flemming Hansen til TV 2 Øst.

Lørdag aften blev brandvæsenet fra Slagelse sendt ud til en påsat brand i Nordbyen. Her blev brandfolkene også mødt af unge, der kastede med sten. Samme aften blev der kastet en sten gennem ruden på en slukningskøretøj i Askerød-bydelen i Hundige. Flemming Hansen mener, at det er bekymrende.

”Vi kan ikke se, hvorfor der skal smides sten efter os. Vi kommer for at hjælpe de borgere, der er i nød. Derfor virker det helt grotesk, at vi skal behandles på den her måde”, siger Flemming Hansen.

Politiet patruljerer nu ekstra i områderne. Flemming Hansen håber, at det kan være med til at give ham og hans kollegaer mere arbejdsro. ”Jeg håber, at der bliver ro i de her områder, og at vi kan få lov til at køre frem sikkert og hjælpe de borgere, der har behov for det”, siger han til TV 2 Øst.

Annonce