Trafikkaos ved grænsen skaber problemer for tyske brandfolk

Den danske grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse skaber i øjeblikket store trafikproblemer, og det giver lange bilkøer. Det rammer nu også det frivillige brandværn i Harrislee på den tyske side af grænsen. De mange bilkøer gør nemlig, at brandfolkene har svært ved at nå frem til brandstationen indenfor de normale 4-5 minutter.

For de frivillige brandfolk i Flensburg-forstaden Harrislee er udfordringen dobbelt, for også udrykninger fra Flensburg risikerer at blive forsinkede, fordi der er så mange biler på gaderne i lokalområdet.

”For os er det et problem. Det er slet ikke tilfredsstillende, for vi skal tænke over, hvordan vi kan bevare brandvæsenets operative beredskab. Samtidig har vi det problem, at redningsberedskabet, der kommer fra Flensborg, også har de samme problemer”, fortæller Tim Borchardt fra det frivillige brandvæsen i Harrislee til TV Syd.

”Dybest set betyder det for udrykningstiden, at normalt kører vi hjemmefra til stationen på omkring 4-5 minutter, men hvis vi har de forhold, som der var sidste lørdag, så tredobles tiden hurtigt, og kollegerne skal så komme på cykel, fordi de ikke kan køre i bil”, siger Tim Borchardt.

Annonce