Tragisk milepæl for brand- og redningsfolk fra 11. september-indsatsen

Kort tid efter årsdagen for terrorangrebet mod World Trade Center den 11. september 2001 oplyser New York City Fire Department, at man har passeret en tragisk milepæl: Antallet af medarbejdere i brandvæsenet, der er døde af følgesygdomme efter indsatsen i World Trade Center, er nu lige så højt som antallet af medarbejdere, der omkom, da tårnene styrtede sammen.

Ved de koordinerede terrorangreb den 11. september 2001 omkom næsten 3.000 mennesker, langt de fleste i forbindelse med angrebet mod World Trade Center i New York. Blandt de omkomne var 343 brand-, rednings- og ambulancefolk fra New York City Fire Department.

Redningsindsatsen ved World Trade Center skete under meget vanskelige forhold, hvor der blandt andet var en stor mængde røg og støv i luften. I den forbindelse indåndede brand- og redningsfolkene sundhedsskadelige stoffer, som menes at være årsagen til, at mange efterfølgende har fået konstateret kræft, hjertesygdomme og åndedrætslidelser.

11.000 ramt af følgesygdomme

En opgørelse fra New York City Fire Department viser, at 11.000 nuværende og tidligere medarbejdere er ramt af lidelser, der kan forbindes med indsatsen ved World Trade Center. Herunder har 3.500 medarbejdere kræftdiagnoser, som kan knyttes til indsatsen.

Kort tid efter 22-års-dagen for terrorangrebene døde yderligere to medarbejdere fra New York City Fire Department, og dermed er antallet af medarbejdere, der er døde af følgesygdomme, nu præcis det samme, som antallet, der døde under selve indsatserne – nemlig 343.

”Vi vidste, at denne dag ville komme. Men derfor er det stadig chokerende. Vi mistede 343 af vores helte på én dag. Nu har vi mistet 343 flere. Vi vil altid huske dem”, siger Laura Kavanagh, der er den øverste chef for New York City Fire Department.

Annonce