20 udrykninger til containerbrande i boligområde siden årsskiftet

Siden årsskiftet er Nordsjællands Brandvæsen rykket ud til containerbrande i boligområdet Vapnagaard i Helsingør omkring 20 gange. Og de seneste par måneder har der været 25-30 udrykninger til brændende containere i området. Brandvæsenet ser de mange udrykninger som et kæmpe problem, der koster mange ressourcer.

Alene i løbet af torsdagen måtte brandkøretøjerne fra Helsingør køre til Vapnagaard fire gange for at slukke otte brændende containere, og siden nytår har Nordsjællands Brandvæsen haft 20 udrykninger til containerbrande i området. I løbet af de seneste to måneder er alarmen til Vapnagaard gået 25-30 gange, skriver Helsingør Dagblad.

”Det er ganske markant mange udrykninger til et enkelt boligområde i forhold til de øvrige containerbrande, der har været i resten af vores dækningsområde. Vi oplever det som et kæmpeproblem. Det er meget ærgerligt, at bebyggelsen er så plaget. Det har stor indflydelse på beboernes oplevelse af tryghed. I værste fald kan vi også risikere, at vi ikke kan rykke ud til en anden brand, fordi vores ressourcer bliver brugt på Vapnagaard”, siger viceberedskabschef Claus Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen til Helsingør Dagblad.

Annonce