Brandvæsen

Tre nye køretøjer til Beredskab Banedanmark

Beredskab Banedanmark har indkøbt tre nye VW Transportere. De nye køretøjer medbringer blandt andet udstyr til akutte løft – udstyr, der kan benyttes, hvis der er fastklemte under tog. Samtidig medbringes motorsave, faldsikring og en række forskellige typer af håndværktøj. På vognene er der desuden hydraulik-donkrafte, som har en løftekapacitet på 100 tons.

Brandvæsen

Beredskab Banedanmark opretter ny base i Jylland

Hvis et tog afsporer eller forulykker, eller der opstår andre situationer med havareret materiel på jernbanen, og også hvis et træ vælter ind over skinnerne, så bliver Beredskab Banedanmark i Glostrup tilkaldt. Men for at sikre en kortere responstid og en hurtigere opgaveløsning i Jylland, så opretter Banedanmark fra årsskiftet også en afdeling i Vestdanmark, nærmere bestemt i Fredericia.

Brandvæsen

Nyt navn til Banedanmarks hjælpevognsberedskab

Banedanmarks hjælpevognsberedskab rykker ud ved afsporing og nedbrud på tog samt ved ulykker. Men hjælpevognsberedskabet løser også andre opgaver end at få havarerede tog tilbage på sporet, og det er baggrunden for, at navnet nu ændres fra hjælpevognsberedskabet til Beredskab Banedanmark.

Brandvæsen

Ny type hjælpevogn til Banedanmark

Banedanmarks hjælpevognsberedskab har indsat en ny model hjælpevogn. Der er tale om en ombygget Scania P 124 fra 1997 med fire aksler og træk på fire hjul. Inden ombygningen til hjælpevogn har den fungeret som kranbil. Hjælpevognen er et tovejs-køretøj, der – hvor det er muligt – kan sættes på sporet og køre som en lastbil på skinner.