Beredskab indsætter elbil til uddannelses- og logistikopgaver

Beredskab Fyn har investeret i en elbil og understøtter dermed den grønne omstilling i samfundet. Der er tale om en VW ID Buzz Cargo med en batterikapacitet på 77 kWh og en elmotor, der yder godt 200 hk. Det er VW’s første varevogn, der er udviklet som elbil helt fra bunden. Det giver en række fordele. Blandt andet at der er plads til et stort batteri med lang rækkevidde.

Beredskab Fyns nye elbil skal anvendes til mange formål. Bilen kommer i brug, når beredskabet skal afvikle kurser i førstehjælp eller elementær brandbekæmpelse ved virksomheder og institutioner på Fyn. Bilen skal også anvendes til planlagte logistikopgaver i hverdagen, når materiel og udstyr skal transporteres til og fra Beredskab Fyns brandstationer og uddannelsescentre. Derudover vil bilen indgå i løsningen af beredskabsmæssige opgaver, når der er behov for praktisk støtte under brand-, rednings- og miljøindsatser.

Beredskabsdirektør Søren Ipsen ser frem til, at køretøjet gør gavn i beredskabet:

”Med vores nye elbil tager vi et lille, men vigtigt skridt i vores bidrag til den grønne omstilling. Den teknologiske udvikling på elbilsområdet er i hastig fremmarch. Selvom teknologien ikke på nuværende tidspunkt er tilstrækkelig driftssikker til at blive anvendt ved udskiftning af vores store brandkøretøjer, så kan vi gøre en forskel ved at erstatte nogle af vores person- og varebiler med elbiler. Med nyerhvervelsen gør vi os relevante erfaringer med elbiler i flåden, og vi gøder dermed jorden for yderligere udskiftninger i fremtiden”.

Annonce