Brandvæsen

Helsingør henter ny beredskabschef i nabokommunen

Det bliver lederen af beredskabet i Gribskov Kommune, Jesper Ingeman-Petersen, der pr. 1. maj 2023 tiltræder som ny beredskabschef i Helsingør Kommunes Beredskab. Han afløser den nuværende beredskabschef, Søren Lundhild, der med udgangen af marts forlader stillingen efter syv år – og i alt 42 år i det danske beredskab.

Præhospital

Falck lukker station i Helsingør

Når Falcks to ambulancer i Helsingør sidst på året flytter ind på byens hospital, så lukker Falck samtidig sin nuværende station på Klostermosevej. Ambulancestationen på hospitalet vil dermed danne rammen om Falcks eneste tilbageværende aktiviteter i Helsingør, hvor de øvrige aktiviteter fremover vil blive udført fra de omliggende Falck-stationer.

Brandvæsen

Brandfolk vil ikke bruge redningslift

Gennem længere tid har Nordsjællands Brandvæsens redningslift stået ubenyttet hen i garagen i Helsingør. Brandfolkene vil ikke bruge redningsliften, efter at de har oplevet, at kurven kan finde på at køre sit eget løb – i 32 meters højde. En tekniker fra Finland var i sidste uge på inspektionsbesøg på brandstationen, hvor han undersøgte den finsk-konstruerede VEMA-redningslift, men indtil liften skønnes helt sikker, bliver den holdende i garagen.

Præhospital

Helsingør vil køre ambulancer – Hørsholm vil ikke

Planerne om at etablere et fælleskommunalt ambulanceselskab i Nordsjælland har nu været til politisk behandling i to kommunalbestyrelser, og resultatet var, at Hørsholm Kommune forlader det såkaldte Ambulance Nord-samarbejde, mens Helsingør Kommune gerne vil prøve kræfter med ambulancedrift. Tidligere har Rudersdal Kommune forladt Ambulance Nord-samarbejdet, som nu består af Gentofte, Helsingør og Fredensborg kommuner.