Helsingør vil køre ambulancer – Hørsholm vil ikke

Planerne om at etablere et fælleskommunalt ambulanceselskab i Nordsjælland har nu været til politisk behandling i to kommunalbestyrelser, og resultatet var, at Hørsholm Kommune forlader det såkaldte Ambulance Nord-samarbejde, mens Helsingør Kommune gerne vil prøve kræfter med ambulancedrift. Tidligere har Rudersdal Kommune forladt Ambulance Nord-samarbejdet, som nu består af Gentofte, Helsingør og Fredensborg kommuner.

Både i Helsingør og Hørsholm gav politikerne udtryk for, at de egentlig er tilfredse med Falck, men i Helsingør mener man, at en kommunal ambulancetjeneste vil give lavere responstider, ligesom man ikke ønsker, at Falck skal have monopol på ambulancedriften. I Hørsholm mente politikerne imidlertid ikke, at en kommunal overtagelse af opgaven ville give et højere serviceniveau, og her lagde politikerne også vægt på, at kommunerne har lovet regeringen at øge udliciteringen af opgaven. Afgørende for Hørsholms beslutning var imidlertid, at kommunens samarbejdspartner på brandslukningsområdet, Rudersdal Kommune, tidligere har meldt ud, at man ikke ønsker at deltage i Ambulance Nord.

Tilbage i Ambulance Nord er nu Gentofte, Fredensborg og Helsingør kommuner, hvoraf Gentofte Kommune som den eneste allerede i dag udfører ambulancedrift for Region Hovedstaden.

Annonce