Præhospital

Ringkøbing får akutlægebil fra på søndag

Fra på søndag – den 1. september 2019 – får Ringkøbing en akutlægebil, og Skives ambulanceberedskab styrkes med en paramediciner. Den nye akutlægebil får base ved Ringkøbing Sundhedshus. De to ændringer i beredskabet sker som erstatning for akutbilerne i Skive, Ringkøbing og Tarm.

Google Streetview
Brandvæsen

Brandfolk vrede over endnu et kapløb

I den nye Ringkøbing-Skjern Kommune har man valgt at bruge kapløb mellem de lokale brandstationer til at fastslå, om der skal ændres på de eksisterende slukningsdistrikter. I juli blev stationerne i Ringkøbing og Skjern alarmeret til Lem, og her vandt brandfolkene fra Skjern kapløbet. Tirsdag skulle det så testes, om det er Ringkøbing eller Hvide Sande, som er hurtigst fremme i Søndervig. Ringkøbing vandt med få sekunder, men brandfolkene kritiserer nu fremgangsmåden. “Vi brandfolk vil gerne undskylde over for borgerne, at vi sådan ligger og kører racerkørsel og dermed sætter andres liv og lemmer på spil for en øvelses skyld”, lyder det fra tillidsmanden.

Google Streetview
Brandvæsen

Fejl i udkald af brandfolk forsinkede udrykning

Det var først og fremmest en fejl i forbindelse med udkaldet af brandfolk, som den 20. juli førte til, at brandudrykningen fra Falck i Ringkøbing blev forsinket og blandet andet derfor var 24 minutter om at nå frem til en prøvealarm, som den lokale beredskabschef havde arrangeret. Det fremgår af en redegørelse fra Falck. Ifølge redegørelsen bliver kun tre af de fire udkaldsgrupper i Ringkøbing normalt alarmeret ved melding om bygningsbrand, hvilket til dagligt er rigeligt, men i ferieperioden var det meningen, at alle fire grupper skulle alarmeres. Det skete imidlertid ikke den pågældende dag.

Brandvæsen

Brandvæsener kørte kapløb om udrykningsdistrikter

Det bliver brandstationen i Skjern, som fremover skal rykke ud til brande i det område, der i dag dækkes fra hjælpebrandstationen i Lem. Det blev resultatet af et kapløb, som beredskabschef Bent Foldager fra Ringkøbing-Skjern Kommune Kommune fredag arrangerede mellem brandstationerne i Skjern og Ringkøbing. Skjern var hurtigst, så nu får de udvidet deres udrykningsdistrikt.