Brandfolk vrede over endnu et kapløb

Google Streetview
Brandstationen i Ringkøbing.

I den nye Ringkøbing-Skjern Kommune har man valgt at bruge kapløb mellem de lokale brandstationer til at fastslå, om der skal ændres på de eksisterende slukningsdistrikter. I juli blev stationerne i Ringkøbing og Skjern alarmeret til Lem, og her vandt brandfolkene fra Skjern kapløbet. Tirsdag skulle det så testes, om det er Ringkøbing eller Hvide Sande, som er hurtigst fremme i Søndervig. Ringkøbing vandt med få sekunder, men brandfolkene kritiserer nu fremgangsmåden. “Vi brandfolk vil gerne undskylde over for borgerne, at vi sådan ligger og kører racerkørsel og dermed sætter andres liv og lemmer på spil for en øvelses skyld”, lyder det fra tillidsmanden.

Øvelsen viste, at det tager begge brandvæsner ti minutter at komme til Søndervig. Hvide Sande blev alarmeret 25 sekunder før Ringkøbing, men der var kun 15 sekunder forskel i Søndervig, så Ringkøbing var ti sekunder hurtigere. “Det er meget flotte tider”, siger beredskabschef Bent Foldager.

Brandfolkene i Ringkøbing mener, at det er uansvarligt at køre kapløb med 18 ton brandkøretøjer. “Vi brandfolk vil gerne undskylde over for borgerne, at vi sådan ligger og kører racerkørsel og dermed sætter andres liv og lemmer på spil for en øvelses skyld. Faktisk er det beredskabschefen, der burde undskylde, for det er ham, der sætter øvelsen i gang. Det er den anden øvelse i løbet af ganske kort tid, hvor vi skal køre om kap med en anden station. Vi synes, at det er en træls form for øvelser”, siger tillidsmand Frank Larsen til Ringkøbing Amts Dagblad.

“Vi vil gerne se, hvilket brandvæsen, der er hurtigst fremme i de enkelte byområder. Det har de enkelte stationer været uenige om, så vi har lavet en prøve for at se ad. De må ikke køre racerkørsel, de skal køre fornuftigt og hensynsfuldt”, siger beredskabschef Bent Foldager. Han beklager, at brandfolkene ikke er kommet til ham med deres kritik i stedet for at lade diskussionen foregå i pressen. “Efter øvelsen i Lem var det egentlig ikke meningen, at der skulle foretages flere prøvealarmer, men der har været et ønske fra flere sider, at også ankomsttiderne i Søndervig skulle testes. Sådanne øvelser kan jo ikke annonceres på forhånd”, forklarer Bent Foldager.

“Vi er lidt spændte på, om vi næste gang skal køre om kap med brandvæsnet i Ulfborg eller Videbæk”, siger Frank Larsen. Til det siger Bent Foldager, at der ikke er planer om flere prøvealarmer.

Annonce