Ringkøbing får akutlægebil fra på søndag

Foto: Region Midtjylland

Fra på søndag – den 1. september 2019 – får Ringkøbing en akutlægebil, og Skives ambulanceberedskab styrkes med en paramediciner. Den nye akutlægebil får base ved Ringkøbing Sundhedshus. De to ændringer i beredskabet sker som erstatning for akutbilerne i Skive, Ringkøbing og Tarm.

Med en akutlægebil i Ringkøbing vil flere patienter kunne få hurtig lægehjælp allerede på skadestedet.

”Akutlægebilen er en rigtig god løsning for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, der nu kan føle sig mere trygge”, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), der er formand for Region Midtjyllands hospitalsudvalg.

Bo Nees Iversen, som er overlæge og leder af regionens akutlægebiler, glæder sig også over at få en akutlægebil til Ringkøbing:

”Placeringen i Ringkøbing vil sikre hurtig lægehjælp til flest mulige borgere i området. Det vil være en særlig gevinst i sommerperioden, hvor der er mange turister langs kysten. Den nye akutlægebil bliver en velkommen spiller i det samlede akutberedskab, hvor vi sammen med ambulancer og helikopter kan komme kritiske syge og alvorligt skadede borgere til hjælp”, siger Bo Nees Iversen.

Drives af regionen selv

Akutlægebilen i Ringkøbing drives af regionen selv, der i forvejen driver fire østjyske akutlægebiler. Resten af regionens i alt ti akutlægebiler drives af Falck.

Overlæge Mads Partridge Vandborg, som bliver daglig leder af akutlægebilen i Ringkøbing, tager den allerførste vagt på bilen på søndag.

Ambulancen med base i Skive kan endvidere fremover klare en større del af den akutte behandling, når den opgraderes med en paramediciner. Borgerne i Skive får desuden akuthjælp fra akutlægebiler i Holstebro og Viborg samt fra akutlægehelikopteren med base i Skive.

Annonce