Brandvæsener kørte kapløb om udrykningsdistrikter

Det bliver brandstationen i Skjern, som fremover skal rykke ud til brande i det område, der i dag dækkes fra hjælpebrandstationen i Lem. Det blev resultatet af et kapløb, som beredskabschef Bent Foldager fra Ringkøbing-Skjern Kommune Kommune fredag arrangerede mellem brandstationerne i Skjern og Ringkøbing. Skjern var hurtigst, så nu får de udvidet deres udrykningsdistrikt.

I dag er der i Lem en hjælpebrandstation med en let autosprøjte, som får stor slukningshjælp fra Ringkøbing. Men som led i den risikobaserede dimensionering vil hjælpebrandstationen blive nedlagt. Og for at få fastlagt, hvilken brandstation, som fremover skal stå for slukningsopgaverne i området, valgte beredskabschefen fredag at arrangere et kapløb mellem stationerne i Ringkøbing og Skjern.

Fredag blev der derfor slået alarm til de to brandstationer, der blev sendt til en fiktiv brand på et hotel i Lem. Skjern viste sig at have den korteste udrykningstid, idet man var fremme efter 13 minutter. Ringkøbing nåede frem på 24 minutter og tabte dermed kapløbet.

Selv om rapporter fra Ringkøbings tidligere udrykninger viser, at udrykningstiden fredag ikke var repræsentativ, så bliver det fredagens kapløbet, som alene kommer til at afgøre de fremtidige udrykningsdistrikter.

Annonce