Brandvæsen

Brandvæsen vil levere trykluftsflasker til hele Sjælland

Fremover vil brandvæsener på hele Sjælland ved større brande kunne rekvirere fyldte trykluftsflasker fra Lyngby-Taarbæk Brandvæsen. Som led i et nyt samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Brandvæsen og Falck tilbyder brandvæsenet vederlagsfri assistance med en trailer med 28 fyldte trykluftsflasker, der afsendes øjeblikkeligt ved alarmering.

Brandvæsen

Rudersdal-Hørsholm og Lyngby-Taarbæk overvejer tættere samarbejde

Naboberedskaberne Rudersdal-Hørsholm Brandvæsen og Lyngby-Taarbæk Brandvæsen vil sondere mulighederne for at nærmere samarbejde. Formålet med de indledende analyser er at fastslå, om kommunegrænsen – og dermed de nuværende udrykningsområder – forhindrer, at borgerne får den hurtigst mulige hjælp. Et samarbejde kan omfatte fælles udrykninger til særlige brandobjekter samt fælles specialtjenester.

Brandvæsen

Lyngby-Taarbæk Brandvæsen satser på tanksprøjter

Størstedelen af de 900 brandhaner i Lyngby-Taarbæk Kommune vil i de kommende år blive nedlagt, og det får Lyngby-Taarbæk Brandvæsen til at ændre vandforsyningskonceptet. Som led i en udskiftning af næsten hele vognparken vil de to nuværende autosprøjter således blive erstattet af to tanksprøjter med hver 5.000 l. vandtank, og som noget nyt får brandvæsenet også en tankvogn. Desuden skal der anskaffes en ny drejestige.

Brandvæsen

Dykkerberedskab i Lyngby ser ud til at blive reddet

Siden 1961 har Falck i Lyngby været hjemsted for et af Danmarks eneste døgnbemandede dykkerberedskaber med erhvervsdykkere. I juni blev beredskabet imidlertid nedlagt, da det ikke var lykkedes Falck at få en aftale med de nordsjællandske kommuner om finansieringen. Men nu ser det ud til, at Lyngby igen får et beredskab med erhvervsdykkere.