Brandvæsen vil levere trykluftsflasker til hele Sjælland

Fremover vil brandvæsener på hele Sjælland ved større brande kunne rekvirere fyldte trykluftsflasker fra Lyngby-Taarbæk Brandvæsen. Som led i et nyt samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Brandvæsen og Falck tilbyder brandvæsenet vederlagsfri assistance med en trailer med 28 fyldte trykluftsflasker, der afsendes øjeblikkeligt ved alarmering.

Den nye samarbejdsaftale mellem Falck og Lyngby-Taarbæk Brandvæsen betyder, at der fra brandstationen i Lyngby øjeblikkeligt kan afsendes en trailer med 28 fyldte trykluftsflasker (300 bar). Også masker kan ved særlig anmodning medtages.

Traileren afsendes øjeblikkeligt ved alarmering, hvilket betyder, at dens normale responstid i Storkøbenhavn bliver ca. 15 minutter, mens assistancen formentlig kan være fremme inden for maksimalt en time på resten af Sjælland.

Lyngby-Taarbæk Brandvæsen fremhæver, at den nye samarbejdsaftale med Falck giver de sjællandske brandvæsener en betydelig reduktion af responstiden i forhold til alternativt at rekvirere en kompressor, som genopfylder trykluftsflaskerne på skadestedet på traditionel vis.

Annonce