Lyngby-Taarbæk Brandvæsen satser på tanksprøjter

Størstedelen af de 900 brandhaner i Lyngby-Taarbæk Kommune vil i de kommende år blive nedlagt, og det får Lyngby-Taarbæk Brandvæsen til at ændre vandforsyningskonceptet. Som led i en udskiftning af næsten hele vognparken vil de to nuværende autosprøjter således blive erstattet af to tanksprøjter med hver 5.000 l. vandtank, og som noget nyt får brandvæsenet også en tankvogn. Desuden skal der anskaffes en ny drejestige.

Det er en større renovering af vandforsyningsnettet i Lyngby-Taarbæk Kommune, som fører til, at 900 brandhaner nedlægges, så der fremover kun vil være 40 brandhaner – som til gengæld får stor vandydelse. De brandhaner, der bibeholdes, er alle placeret strategisk i forhold til bygningsmasse, brandbelastning og tilkørselsforhold.

For at kompensere for nedlæggelsen af brandhanerne vil der ske en større ændring af Lyngby-Taarbæk Brandvæsens vognpark. I dag har brandvæsenet to autosprøjter, men i december 2013 leveres brandvæsenets første tankvogn, og i begyndelsen af 2014 erstattes autosprøjterne af to tanksprøjter med hver 5.000 l. vandtank.

Lyngby-Taarbæk Brandvæsen er også med i det store fællesudbud af drejestiger, og dermed kommer den fremtidige vognpark til at bestå af to tanksprøjter, en tankvogn, en drejestige, en slangetender med 450 m. A-slange og påhængssprøjte samt en redningsbåd. Alle køretøjer vil fremover være ejet af kommunen, idet den nuværende slangetender og redningsbåd er blevet købt af Falck.

Lyngby-Taarbæk Kommune indgik i marts 2012 en ny brandslukningskontrakt med Falck, men kontrakten omfatter altså ikke længere køretøjer. Frem til leveringen af de nye køretøjer lejer kommunen dog de nuværende køretøjer af Falck.

Annonce