Præhospital

Penge til ekstra ambulancer er strandet hos Sundhedsstyrelsen

Et millionbeløb, der skulle styrke det præhospitale beredskab, er strandet hos Sundhedsstyrelsen. Politikerne indgik ellers i maj en aftale om en ny pulje, der skulle styrke beredskabet med 5-10 ekstra ambulancer, akutbiler eller akutlægebiler. Men på 5. måned arbejder Sundhedsstyrelsen fortsat på at opstille kriterier for fordelingen af pengene.

Præhospital

Ambulancereddere skal fremover tjekke genoplivningsønsker i register

Fremover vil danskere, der er over 60 år, kunne fravælge at blive forsøgt genoplivet i tilfælde af hjertestop. Det lægger regeringen i hvert fald op til i et nyt lovforslag. Fravalget af genoplivning skal registreres i et nyt, centralt register, som AMK-vagtcentralerne og ambulancereddere får adgang til. Ambulanceredderne vil få pligt til at følge borgerens ønske om fravalg af genoplivningsforsøg.

Præhospital

Ny ordning med rådighedsvagter styrker lægehelikopterne i sommermånederne

I sommermånederne topper flyvningerne for landets akutlægehelikoptere, og især de to sydlige akutlægehelikoptere er i disse måneder belastede. Men regionerne vurderer, at der er tilstrækkelig personalekapacitet – blandt andet takket være en ny ordning med rådighedsvagter for akutlægerne, som kan aktiveres, når arbejdsbelastningen overskrider flyvehviletidsbestemmelserne.

Præhospital

Taskforce er snart klar med rapport om 112-akutsystemet

Sundhedsministeriets taskforce, der skal finde løsninger på problemerne hos landets AMK-vagtcentraler, er snart klar med sin rapport. Taskforcen har afholdt fire møder, og nu er den ved at færdiggøre et antal anbefalinger, der vil blive offentliggjort inden sommerferien. Her vil der bl.a. være fokus på, hvordan fremtidige spidsbelastningsperioder skal håndteres.

Præhospital

Sundhedsreform: Gammel vin på nye flasker

Tirsdag præsenterede regeringen sit udspil til en sundhedsreform, som regeringen selv beskriver som en ny og mere ambitiøs retning. På det præhospitale område er reformen dog hverken særligt ny eller særligt ambitiøs. Reformen indeholder nemlig kun tre initiativer, og alle tre er identiske med initiativer, som regeringen præsenterede i et andet udspil i oktober 2021.

Præhospital

Læs sundhedsministerens tale fra samråd om 112-problemer

I sidste uge var sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i samråd i Folketinget om de store problemer på Region Hovedstadens AMK-vagtcentral. På samrådet understregede ministeren, at han ser med stor alvor på situationen på Region Hovedstadens vagtcentral, og at de historier, som er blevet bragt i medierne, har bekymret ham. Her kan du læse hele Magnus Heunickes tale.

Præhospital

Regeringen vil styrke beredskabet med 5-10 ekstra ambulancer – i hele landet

I et nyt udspil lægger regeringen op til at styrke det præhospitale beredskab med 5-10 ekstra ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler. Samtidig skal der iværksættes en kampagne med fokus på at få Hjemmeværnets frivillige til at melde sig som hjerteløbere. Og så skal en ny taskforce sikre, at der på tværs af landets regioner er tilstrækkelig robusthed i de telefoniske alarmsystemer, når borgerne ringer 112.

Præhospital

Samråd i Folketinget om problemer med 112-opkald

Folketingets Sundhedsudvalg har kaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd tirsdag. Her skal sundhedsministeren redegøre for, hvorfor livsvigtige alarmopkald ikke besvares på Region Hovedstadens 112-vagtcentral. Udvalget har også bedt ministeren redegøre for problemer med, at der ikke er nok ambulancer.

Brandvæsen

Ekspertgruppe skal se på PFOS-konsekvenser for brandfolk

I sagen om mulige sundhedsmæssige konsekvenser for brandfolk, der har været udsat for det sundhedsskadelige stof PFOS, har sundhedsminister Magnus Heunicke nu bedt Sundhedsstyrelsen om hurtigt at indkalde en gruppe af eksperter fra både Danmark og udlandet. Ekspertgruppen skal blandt andet se på undersøgelser, der vil være relevante at foretage på de brandfolk, der har været særligt udsatte for stoffet.