Præhospital

Akutlægebil holdt i garagen: Kunne måske have reddet 3-årigs liv

Siden den 31. juli 2016 har den bornholmske akutlægebil holdt i garagen, efter at den midlertidige bevilling udløb. Der er bevilget penge til en videreførelse af akutlægebilen, men først fra 1. november 2016. I weekenden kom den manglende akutlægebil muligvis til at koste en 3-årig dreng livet, da han blev ramt af et alvorligt astmaanfald. Region Hovedstaden bekræfter, at drengen ikke fik tidsnok lægelig behandling, fordi man ikke kunne sende en akutlæge.

Præhospital

Præhospital millionpulje giver ikke styrkelse af beredskabet

Selv om der på finansloven for 2016 blev afsat 20 mio. kr. til at styrke det præhospitale beredskab i yderområderne, så kommer borgerne ikke til at opleve et styrket beredskab. Sundhedsministeren har nemlig valgt at fordele pengene til to eksisterende akutlægebiler, der altså blot videreføres som hidtil. Yderligere 1,5 mio. kr. går til akuthjælperordningerne i de fem regioner.

Præhospital

Nye ambulanceregler træder først i kraft om to år

I sidste måned vedtog et enigt Folketing nye og skærpede regler for ambulancekørsel, som blandt andet indebærer, at der skal gælde samme krav til uddannelse og udstyr, uanset om en ambulance indgår i regionernes beredskab eller indsættes ved sportsarrangementer og koncerter. Men der kommer til at gå over to år, inden de nye regler bliver en realitet.

Præhospital

Nye ambulanceregler vedtaget af et enigt Folketing

Samtlige politiske partier står bag nye regler for de ambulancer, som ikke indgår i regionernes beredskab, men som hyres af arrangører af f.eks. sportsarrangementer og koncerter. Reglerne, der torsdag blev vedtaget af et enigt Folketing, indebærer blandt andet, at et køretøj kun må betegnes som en ambulance, hvis både mandskab og udstyr opfylder de samme krav, som stilles til regionernes ambulancer.

Præhospital

Region: BIOS har en operativ mulig bemanding

Med 493 fuldtidsansatte er BIOS stadig langt fra idealbemandingen på 550. Men direktøren for sundhedsområdet i Region Syddanmark, Mads Haugaard, betegner den nuværende bemanding som ”inden for rammerne af en operativ mulig bemanding”. Det fremgår af en status på ambulancekørslen i regionen, som Sundheds- og Ældreministeriet havde anmodet om.

Præhospital

Enigt Folketing støtter op om nye regler for private ambulancer

I dag skal Folketinget 2. behandle et lovforslag, som blandt andet vil skærpe reglerne for de ambulancer, som ikke indgår i regionernes officielle beredskab. Og alt tyder på, at det bliver et enigt Folketing, som vil støtte op om lovforslaget. Samtidig fortæller en af de centrale uddannelsesinstitutioner, at de private operatører sagtens kan få pladser på behandleruddannelsen.