Politi

Stort alarmfirma politianmeldt for at lyve om indbrud

Alarmfirmaet Verisure – der blandt andet sælger tyverialarmer under varemærket Falck Alarm – er blevet meldt til politiet for vildledning. Det er Forbrugerombudsmanden, som har indgivet politianmeldelsen, og baggrunden er blandt andet, at Verisure har løjet overfor potentielle kunder ved at fortælle, at der havde været mange indbrud i deres lokalområde.

Brandvæsen

Kørsel til tyverialarmer gav store problemer for brandvæsen

I 2010 vandt Københavns Brandvæsen et udbud af kørsel til de kommunale institutioners tyverialarmer. Det skete om led i en ny strategi, som skulle gøre brandvæsenet større ved hjælp af indtægtsdækket virksomhed. Men den nye opgave viste sig at være en stor mundfuld for Københavns Brandvæsen, og i en ny konsulentrapport er der skarp kritik af brandvæsenets implementering af opgaven.

Brandvæsen

Brandvæsen skal drive kommunalt vagtværn

Et helt nyt kommunalt vagtberedskab skal i fremtiden sikre, at der inden for 10 minutter er vagtfolk fremme, hvis tyverialarmen går i en af Roskilde Kommunes egne institutioner. Bag vagtberedskabet står Roskilde Brandvæsen, der til opgaven har indkøbt to nye vagtbiler. De skal sammen med tre fastansatte og cirka 20 frivillige brandfolk i vagtturnus sikre, at responstiden overholdes.

Google Maps
Brandvæsen

Frivillige brandværn må ikke rykke ud til tyverialarmer

Et frivilligt brandværn kan ikke sidestilles med et kommunalt brandvæsen, og derfor må de frivillige brandfolk – i modsætning til deres kommunale kollegaer – ikke rykke ud til tyverialarmer fra kommunale bygninger uden at deres brandværn har en autorisation som vagtvirksomhed. Det fremgår af en dom fra byretten i Sønderborg, der mandag idømte såvel Sønderborg Frivillige Brandværn som Sønderborg Kommune bøder for at have overtrådt loven om vagtvirksomhed.

Google Maps
Brandvæsen

Kommune og brandværn på anklagebænken

På onsdag sidder Sønderborg Kommune og Sønderborg Frivillige Brandværn på anklagebænken tiltalt for at have overtrådt loven om vagtvirksomhed. Det er Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening i Sydjylland, som i januar meldte beredskabschef Thomas Ellegaard og daværende brandkaptajn Henrik Ulbjerg til politiet. Forbundet mener ikke, at de frivillige brandfolk har autorisation til at udføre vagtvirksomhed. Sagen har principiel karakter, for hvis kommunen og brandværnet bliver dømt, får dommen betydning for alle andre frivillige brandværn, der udfører eller vil udføre vagtvirksomhed for kommunerne.

Præhospital

Slut med Falck Securitas

Som en af de sidste virksomheder i den verdensomspændende Group 4 Securicor-koncern har den danske afdeling, Falck Securitas, skiftet navn til Group 4 Securicor. Hos Falck Securitas er der ærgrelse over, at man må opgive Falck-navnet, mens der hos Falcks Redningskorps grædes tørre tårer over, at man nu får Falck-navnet og -logoet for sig selv.

Google Maps
Brandvæsen

Edderkopper er dyre for brandvæsen

Edderkopper som følge af mangelfuld rengøring var skyld i op imod halvdelen af alle automatiske indbrudsalarmer i kommunale bygninger, som Frederikssund Brandvæsen måtte rykke ud til i 2005. Hele 123 gange måtte en brandmand rykke ud til en indbrudsalarm, der siden viste sig ikke at være aktiveret af en tyveknægt på to ben, men af en lille kravlende edderkop med otte ben, som havde spundet sit net for tæt på alarmens føler, eller et andet insekt.