Brandvæsen skal drive kommunalt vagtværn

Et helt nyt kommunalt vagtberedskab skal i fremtiden sikre, at der inden for 10 minutter er vagtfolk fremme, hvis tyverialarmen går i en af Roskilde Kommunes egne institutioner. Bag vagtberedskabet står Roskilde Brandvæsen, der til opgaven har indkøbt to nye vagtbiler. De skal sammen med tre fastansatte og cirka 20 frivillige brandfolk i vagtturnus sikre, at responstiden overholdes.

“Tidligere var det forskellige private vagtfirmaer, der løste opgaven for de forskellige institutioner. Men vi kan løse opgaven både bedre og billigere ved at slå en række opgaver sammen med vagtopgaven”, siger beredskabschef Carsten Iversen til Dagbladet Roskilde. Opgaverne omfatter blandt andet kontrol af brandslukningsudstyr på institutioner og tjek af kommunens brandhaner.

De to nye køretøjer er ligeledes udrykningsmonterede, så de også kan deltage i forbindelse med egentlig brandslukning. “På den måde er der masser af opgaver, både mandskabet og køretøjerne kan bruges til ud over vagtopgaverne, så man kan sige, at vi får slået en del fluer med et smæk. Og det gør selvfølgelig prisen konkurrencedygtig”, forklarer Carsten Iversen. Han forklarer samtidig, at den øgede videoovervågning på især kommunens skoler bliver tænkt ind i den samlede vagtløsning. “På den måde får vi udnyttet ressourcerne endnu bedre”, siger Carsten Iversen til Dagbladet Roskilde.

Beredskabschefen understreger, at vagtopgaven ikke betyder, at ansatte ved Roskilde Brandvæsen skal agere politi på nogen som helst måde. “Vi kører alene ud og observerer, og er der så nogle indbrudstyve eller andre, som ikke har noget at gøre der, så alarmerer vores folk selvfølgelig politiet, som så tager sig af det”, siger Carsten Iversen.

Annonce