9-årig dreng stod bag falske alarmopkald om bortførsel

Et alarmopkald til 112 om en mulig bortførsel førte tidligere på ugen til en større politiindsats i Holbæk. Opkaldene kom fra et mobiltelefonnummer, som ikke længere var i brug, og stemmen i opkaldene lød som et engelsktalende barn, der fortalte om en bortførsel. Politiet indledte derfor en efterforskning for at afklare, om nogen var i nød. Det viste sig dog at være falsk alarm – fra en 9-årig dreng.  

Sagen startede, da alarmcentralen underrettede Midt- og Vestsjællands Politi om flere mystiske opkald til alarmcentralen om en mulig bortførsel.

Da antallet af alarmopkald via 112 til alarmcentralen var mere end 10 inden for ca. 10 minutter, indledte politiet i samarbejde med alarmcentralen en efterforskning for at finde ud af, om nogen vitterlig var i nød i forbindelse med en bortførsel som oplyst i de meget korte opkald, hvor der ikke var mulighed for dialog med den person, der foretog opkaldene.

Patruljer undersøgte området

Politiet fik ved teknisk hjælp lokaliseret opkaldene til at komme fra den nordvestlige del af Holbæk by, hvor et par patruljer begyndte at lede efter nogen i nød. Efterforskningen i sagen førte en time senere frem til en konkret adresse i netop den nordvestlige del af Holbæk, hvor politiet fik kontakt til en 41-årig far og dennes 9-årige søn.

Det viste sig, at sønnen havde fået fat i farens telefon og foretaget uberettigede opkald til alarmcentralen som ”telefonfis”.

Politiet tog sig herefter en alvorlig samtale med sønnen og dennes far som afslutning på sagen, idet sønnen på grund af sin unge alder ikke kan straffes for at have foretage de uberettigede opkald til alarmcentralen.

Annonce