Fire af hverdagens helte fik anerkendelse

Fire modige borgere har været inviteret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. De fire havde reageret, handlet og hjulpet til i en svær situation, hvor to af dem greb ind ved et overgreb mod en kvinde, mens de to andre ydede førstehjælp efter et overfald. Deres indsats blev hædret med en dusør, ros og anerkendelse fra politidirektør Kim Christiansen.

”Vi værdsætter højt, at modige borgere reagerer og bistår deres medborgere eller myndighederne, når der sker en ulykke eller en forbrydelse”, sagde politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi ved arrangementet.

To af de inviterede, Sabrina og Ronnie, agerede resolut, da de overværede et overgreb mod en kvinde. De løb derhen, tilkaldte politiet, råbte op og fulgte efter gerningsmanden, som stak af:

”Politifolkene, som kom den dag, har indstillet jer til en dusør, fordi I reagerede, da I så overfaldet og medvirkende til, at gerningsmanden stak af og derved ikke formåede at gennemføre overgrebet. I hjalp også politiet med at lokalisere gerningsmanden, som blev anholdt kort efter. Tak for jeres store indsats”. sagde politidirektør Kim Christiansen.

To andre, Pernille eller Bo, ydede en afgørende førstehjælp til to svært tilskadekomne mænd efter et overfald:

”I udviste handlekraft, reagerede hurtigt, og medvirkede til, at de tilskadekomne er i live i dag. I ydede en professionel hjælp, bevarede roen og assisterede politi og ambulancefolk under hele forløbet. Tusinde tak for det”, sagde Kim Christiansen.

Udover anerkendelse følger der et diplom og 1.000 kroner med en dusør.

Sabrina og Ronnie sammen med politidirektør Kim Christiansen. Foto: Københavns Vestegns Politi
Pernille og Bo sammen med politidirektør Kim Christiansen. Foto: Københavns Vestegns Politi

Annonce