Fik belønning for resolut og modig indsats ved brand

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Ved en brand i december greb Jacob og Mette hurtigt ind. Branden var opstået i et lejlighedskompleks i Holstebro, og der var massiv røgudvikling. Hurtigt fik de kontakt til beboeren i den brændende lejlighed, der blev reddet ud, og de fik også reddet beboerne i de omkringliggende lejligheder ud. Den indsats har Midt- og Vestjyllands Politi nu belønnet dem for.

Torsdag den 2. december 2021 var Holstebro – og det meste af resten af Danmark – dækket af sne, og Mette var sent på den, da hun kørte på arbejde. Derfor kom hun og kollegaen Jacob, der begge arbejder på institutionen Skovvang, også senere end de plejede ud til den borger, de skulle besøge den morgen. Men det viste sig at redde liv.

På vej ud til borgeren opdagede de en brand i en ejendom med flere lejligheder. Hurtigt fik de kontakt til lejlighedens beboer, der blev reddet ud, og de fik også reddet beboerne i de omkringliggende lejligheder ud.

Indsats havde afgørende betydning

”Branden udviklede sig voldsomt, og allerede da Mette og Jacob kom derud, var der massiv røgudvikling. Deres hurtige indsats med både at redde beboerne ud og alarmere brandvæsenet havde afgørende betydning for, at ingen mennesker kom alvorligt til skade”, fortæller politiinspektør Hans Roost fra Midt- og Vestjyllands Politi i forbindelse med uddelingen af dusøren og fortsætter:

Midt- og Vestjyllands Politi har derfor valgt at belønne de to med en dusør:

”Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer, når man pludselig står i en så alvorlig og akut situation som denne. Mette og Jacob tænkte klart og handlede resolut og modigt og var derved med til at redde liv. Det har vi sagt dem tak for, og tildelt dem en symbolsk dusør”, siger Hans Roost.

Annonce