Ny type motorcykel hos politiet

Foto: Rigspolitiet

Dansk politi har sat en ny type motorcykel i drift. Det er en Ducati Multistrada V4 S, og den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 3,4 sekunder. Ducati Multistrada V4 S er bygget op omkring den nye motor V4 Granturismo på 1.158 kubik, som er lettere og mere kompakt end sin forgænger. Motoren har det højeste serviceinterval for en motorcykel, hvor første ventiltjek er ved 60.000 km.

Rigspolitiet hat indgået en rammeaftale med Ducati Danmark om levering og servicering af patruljemotorcykler i de næste syv år. Aftalen indeholder både levering, opbygning og vedligehold af forventeligt 25-40 motorcykler om året.

Ducati Multistrada V4 er fjerde generation af Multistrada, hvor mere end 110.000 enheder siden begyndelsen af 2003 er rullet ud fra fabrikken i Borgo Panigale i Bologna.

Multistrada V4 S er let og kompakt med mange muligheder for indstilling, blandt andet af sædehøjde og placering af aerodynamisk vindspejl. Den er nem at manøvrere med sine 170 hk og blot 215 kilo, og som navnet antyder – multi-strada betyder “mange veje” – kan den benyttes på alle typer veje og underlag.

Lave vedligeholdelsesomkostninger

Som den første motorcykel nogensinde er Multistrada V4 S den udstyret med radarsystem både for og bag, som giver mulighed for Adaptiv Cruise Control og Blind Spot Detection. Derudover har modellen blandt andet kurve-ABS, Wheelie Control, Traction Control, kurve-lys, bakkestartassistent, semi-aktiv Skyhook-affjedring, som giver utallige muligheder for at justere affjedringen, quick shift op/ned, 6,5” TFT-display, 330 mm forbremseskiver med Brembo Stilema 4-stemplede radiale calipre.

Ducati Multistrada V4 S er bygget op omkring den nye motor V4 Granturismo på 1.158 kubik, som er lettere og mere kompakt end sin forgænger. Motoren har det højeste serviceinterval for en motorcykel, hvor første ventiltjek er ved 60.000 km. Det reducerer vedligeholdelsesomkostningerne betydeligt og bidrager til, at motorcyklen samlet set blev anset som det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Annonce