Opsang fra politiet: Stop ego-kørsel efter færdselsuheld

Alt for mange bilister vælger at tænke på sig selv frem for den fælles sikkerhed, når de fanges i køer efter færdselsuheld. Sådan lyder kritikken fra Nordsjællands Politi. ”Ender du i en kø på motor(trafik)vejen, så skal du død og pine holde din plads i køen i stedet for at bevæge dig ud i nødsporet eller, endnu værre, at foretage en ulovlig U-vending. Vi gider ikke se på det”, skriver politiet i en opsang.

Baggrunden for Nordsjællands Politis opsang er et færselsuheld på Hillerødmotorvejens forlængelse onsdag eftermiddag. Her opstod der en kø og det, som politiet beskriver som ”en stor omgang ego-kørsel fra nogle ubetænksomme bilister”.

Ved ulykken brød to biler i brand, og en bilist måtte flyves på hospitalet med helikopter. Det betød, at beredskabet skulle lave en del arbejde på stedet: Der skulle tages hånd om tilskadekomne, der skulle spærres af, en helikopter skulle lande, der skulle ryddes op osv.

Kunne have udstedt 100 bøder

Arbejdet på ulykkesstedet skabte kø. ”Det var der en masse bilister, der ikke kunne håndtere. Mange valgte nemlig at foretage U-vendinger på steder, hvor det af gode grunde er ulovligt. Vi kunne formentlig have skrevet 100 bilister for det, men vi havde andre vigtigere ting at foretage os på ulykkesstedet, såsom at gøre plads til, at sundhedspersonalet kunne passe deres arbejde. Der var dog alligevel 10 bilister, der fik bøder for det, da vi lige havde et pusterum fra ulykkesstedet til også at kigge på en brøkdel af de egoistiske bilisters kørsel”, lyder det fra Nordsjællands Politi.

”Vi var faktisk en smule overraskede over, hvor mange bilister der valgte at tænke på dem selv frem for den fælles sikkerhed i trafikken, og derfor kommer der her en lille opsang: Ender du i en kø på motor(trafik)vejen, så skal du død og pine holde din plads i køen i stedet for at bevæge dig ud i nødsporet eller, endnu værre, at foretage en ulovlig U-vending. Vi gider ikke se på det. Kør forsigtigt og husk på: Vi vil hellere have, I bidrager til færdselssikkerheden end til bødekassen.

Annonce