Patruljevognene på Københavns vestegn er landets hurtigste

Københavns Vestegns Politis patruljer er hurtigst i landet, når borgerne har brug for hastende hjælp. Det viser en opgørelse over politikredsenes responstider i 2021. I 2021 modtog Københavns Vestegns Politi i alt 1.695 opkald og var i gennemsnit fremme efter 7 minutter og 47 sekunder, hvilket er den korteste responstid i landet.

Responstiden måles fra et opkald er modtaget, til første politipatrulje er helt fremme på stedet. Responstiden regnes i 15 kategorier, hvor en borger har brug for hurtig hjælp, f.eks. ved overfald/slagsmål, husspektakler, spirituskørsel, røveri, igangværende indbrud, ulykker, færdselsuheld og personredning.

”Jeg er virkelig glad på borgernes vegne og meget tilfreds med, at vores patruljer er fremme så hurtigt”, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

De seneste år har Københavns Vestegns Politis hurtige tilstedeværelse ligget helt i top blandt andre politikredse, hvilket ud over et patruljeberedskab, lokalpoliti og hunde- og færdselspatruljer blandt andet også kan tilskrives Vestegnens geografi og omfattende vejnet.

Chefpolitiinspektøren benytter lejligheden til at rose andre trafikanter for at vise hensyn og give plads til udrykningskøretøjerne.

Annonce