Alle politikredse bruger nu SINE-radiodispatches

Foto: Rigspolitiet

Onsdag indviede Bornholms Politi officielt politikredsens radiodispatch, som kobler politifolkenes SINE-terminaler sammen med vagtcentralen på politistationen i Rønne. Dermed kan personalet på vagtcentralen nu ikke blot kommunikere med de lokale patruljevogne, men også lytte med på mange samtaler samtidigt, afbryde samtaler, tvangsstyre radioer, logge al kommunikation, sende tekstbeskeder til radioernes display og håndtere nødopkald. Udrulningen af de nye radiodispatches startede i april 2011 – og er med installationen på Bornholm afsluttet.

Politiets radiodispatches er leveret af Terma som led i et forlig. Oprindeligt skulle Terma have leveret en samlet kontrolrumsløsning til det danske beredskab, men efter massive forsinkelser blev den kontrakt annulleret. I stedet blev der indgået et forlig om, at Terma skulle levere 13 radiodispatches til politiet, nemlig en til hver politikreds samt en til PET.

En radiodispatch er populært sagt en SINE-radio, som man kan betjene via en computer. Den gør det således muligt for politiets vagtcentraler at følge kommunikationen på forskellige talegrupper . kanaler – på samme tid og giver samtidig vagtcentralen et grafisk overblik over kommunikationen.

Udrulningen af de nye radiodispatches til politikredsene begyndte i april 2011 hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, og onsdag sluttede projektet så hos Bornholms Politi, hvor rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg indviede det nye kommunikationsværktøj Den bornholmske radiodispatch skal dog igennem en fire ugers driftsprøve, hvorefter den skal godkendes endeligt.

Politiet har som led i forliget også kontrakt med Terma om support og vedligeholdelse af radiodispatchens software frem til 2016.

Annonce