Stor dusør efter påsat brand på kro

Natten til den 12. juli 2021 brændte den historiske Borbjerg Mølle Kro ved Holstebro ned, og i mere end et år har Midt- og Vestjyllands Politi arbejdet med opklaringen af sagen. Alt tyder på, at branden har været påsat, men det har endnu ikke været muligt at finde frem til en gerningsmand. Derfor har forsikringsselskabet nu valgt at udlove en dusør på 100.000 kr.

Dusøren fra forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring vil gå til den eller de personer, der kan komme med oplysninger om, hvem der står bag den påsatte brand på kroen.

”Både vi i Købstædernes Forsikring samt de lokale i området omkring møllen har en stor interesse i, at gerningsmanden til branden bliver fundet”, siger Torben Bidstrup, der er skadedirektør hos Købstædernes Forsikring.

”Vi vil gerne bidrage til efterforskningen ved at udlove en dusør, da sagen stadig ikke er afsluttet. Politiet er sikre på, at branden er påsat, og derfor vil vi med dusøren opfordre til, at politiet får dét afgørende tip, som kan bringe sagen til en snarlig afslutning”, fortæller Torben Bidstrup.

Svært for politiet at komme videre – derfor dusør

Hos Midt- og Vestjyllands Politi håber man, at den udlovede dusør kan være med til at opklare sagen og den bagvedliggende forbrydelse.

”Det er altid en meget alvorlig sag at sætte ild til fast ejendom, og i det her tilfælde peger alting på, at branden på Borbjerg Mølle Kro har været påsat. Derfor håber vi også, at dusøren kan få folk til at henvende sig til os, hvis de sidder inde med viden om den påsatte brand”, siger Torben Ladefoged, der er fungerende politikommissær i efterforskningsafdelingen hos Lokalpolitiet i Holstebro.

De historiske bygninger er mere eller mindre brændt ned til grunden, hvilket ifølge Midt- og Vestjyllands Politi understreger grovheden i forbrydelsen. Tidligere på året valgte politiet at frigive gerningsstedet efter 10 måneders efterforskning med tekniske undersøgelser af brandtomten.

Men efterforskningen af sagen er nået til et punkt, hvor politiet har svært ved at komme videre, og derfor vælger Midt- og Vestjyllands Politi nu at bakke op om forsikringsselskabets tilbud om at udlove en dusør – til trods for, at denne tilgang ikke bliver anvendt særligt ofte.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man rette henvendelse til Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114.

Annonce