Afsætter penge til en ekstra akutbil

Region Hovedstaden har i en ny budgetaftale afsat 2,2 mio. kr. i 2024 og derefter 3,8 mio. kr. om året til en ny akutbil. Der er ikke besluttet en fast placering, men akutbilen skal indsættes der, hvor behovet er størst – oftest i Nordsjælland. Målet er at få reduceret responstiderne, som er under pres.

Generelt er responstiderne i Region Hovedstaden under pres, og median-responstiden er stigende, selv om det politisk fastsatte mål om, at 93 pct. af A-kørslerne skal være fremme indenfor 15 minutter, overholdes.

For få måneder siden indsatte Region Hovedstaden så tre nye akutbiler, der er stationeret i Gribskov, Dragør og Frederikssund kommuner. De skal fungere som præhospitale visitationsbiler (PHV’er), således at regionen i alt har fem PHV’er.

I regionens budgetaftale er det nu blevet besluttet at indsætte endnu en akutbil. Akutbilen skal ifølge budgetaftalen indsættes der, hvor behovet er størst – oftest i Nordsjælland. Den finansieres med 2,2 mio. kr. i 2024 og derefter med 3,8 mio. kr. om året.

Annonce