Hjemløs døde på gaden i København: Vagtcentral afviste at sende ambulance

For øjnene af adskillige vidner døde en yngre hjemløs mand mandag eftermiddag på gaden ved Amagerbro Metrostation i København. Flere af vidnerne havde ringet 112, men den sundhedsfaglige visitator afviste at sende en ambulance, og først efter tre opkald og 26 minutters ventetid ankom en ambulance. På det tidspunkt var den unge mand imidlertid død.

Vidnerne ringede 112 og blev stillet om til en sundhedsfaglig visitator på Region Hovedstadens AMK-vagtcentral. Men trods opkald kl. 15.23, 15.31 og 15.46 nåede en ambulance først frem 26 minutter efter det første opkald, nemlig kl. 15.49. Kl. 15.53 ankom en akutlægebil, og lægen erklærede manden for død.

Ifølge Region Hovedstaden har man foreløbigt konstateret, at sagen ikke har været håndteret korrekt. ”Der går for lang tid, fra vi modtager det første opkald, til der ankommer en ambulance og akutlæge på stedet. Da vi ankommer til stedet er borgeren ulykkeligvist afgået ved døden. Det er dybt beklageligt, og vi er selvfølgelig berørte af hændelsen”, siger enhedschef for AMK-vagtcentralen, Marit Karina Buccarella.

Hun henviser til, at før Region Hovedstadens akutberedskab har haft mulighed for at undersøge omstændighederne og forløbet nærmere, er det for tidligt at fortælle, om der er sket en fejl i selve visitationen.

De sundhedspersoner, som modtog opkaldet, er foreløbigt blevet taget ud af aktiv tjeneste, mens forløbet undersøges. ”Det sker, fordi vi er nødt til straks at undersøge det her forløb til bunds, og indtil vi ved, hvorfor der gik så lang tid, inden en ambulance var fremme, er det bedst for alle parter at de involverede tages ud af tjeneste”, siger Marit Karina Buccarella.

Annonce