Ambulance Syd sender fem ambulancer til Ukraine

Sundhedsministeriet har bedt alle fem regioner om at donere ambulancer samt medicinsk og medicoteknisk udstyr til Ukraine, og torsdag morgen kører fem ambulancer fra Ambulance Syd afsted fra Kolding mod Polen. De er bemandet med 14 medarbejdere fra Ambulance Syd, som leverer ambulancerne til et EU-lager i Polen tæt ved den ukrainske grænse.

De 14 medarbejdere fra Ambulance Syd sætter sig torsdag kl. 07.30 bag rattet i de fem ambulancer, der skal til Ukraine og hjælpe tilskadekomne i det krigshærgede land. De fem ambulancer er en donation fra Region Syddanmark og er koordineret via Beredskabsstyrelsen på vegne af Sundhedsministeriet.

Ambulancerne er blevet klargjort og pakket med alt det udstyr, som ambulancerne normalt kører rundt med i Danmark.

”Vi står naturligvis til rådighed, når vi bliver bedt om at hjælpe. Det er en humanitær katastrofe, vi er vidne til i Ukraine, og vi er parate til at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at understøtte de ukrainske sundhedsmyndigheder”, siger Stephanie Lose (V), der er regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Måtte trække lod blandt medarbejderne

Driftschef Allan Mose fra Ambulance Syd har koordineret klargørelsen og planlægningen af, hvordan de fem ambulancer kommer frem til Ukraine. Han er stolt og taknemmelig for den store velvillighed og opbakning, som personalet hos Ambulance Syd har udvist:

”Der var 85 medarbejdere, der meldte sig til at køre ambulancerne til Polen, så vi har trukket lod blandt dem og taget de 14, vi har brug for. Det er meget overvældende at opleve”, siger Allan Mose.

Der er to medarbejdere i hver ambulance, så de kan skiftes til at køre den 12 timer lange tur til Polen. Derudover er der to minibusser med to chauffører i hver, som kører mandskabet hjem igen, når ambulancerne er leveret.

De fem ambulancer bliver kørt til et EU-lager i Polen tæt på den ukrainske grænse. Herfra står EU-medarbejdere for koordineringen af leveringen til Ukraine.

Annonce