Ambulancebehandleruddannelsen placeres i Esbjerg og Hillerød

Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

I dag er det Rybners i Esbjerg og Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød, som står for redderuddannelsen. Og de kommer også til at stå for den nye ambulancebehandleruddannelse, når den lanceres fra 1. januar 2019. Det er resultatet af en udbudsrunde, hvor en række institutioner har vist interesse for ambulancebehandleruddannelsen.

I alt har seks uddannelsesinstitutioner kæmpet om at få den nye ambulancebehandleruddannelse: Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød, ZBC i Slagelse, SOSU Nykøbing Falster, SOSU Nord i Aalborg, SOSU Østjylland i Silkeborg og Rybners i Esbjerg.

Flere medarbejdere

Efter en udbudsrunde er valget imidlertid faldet på de to institutioner, som i dag varetager selve redderuddannelsen: Rybners i Esbjerg og Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød.

”Vi er glade for at være blevet valgt og ydmyge over for den opgave, der nu venter med at få den nye uddannelse etableret”, siger afdelingsleder på Rybners, Anna Margrethe Gad.

Anna Margrethe Gad forventer, at der skal ansættes flere medarbejdere i Esbjerg, men præcist hvor mange kan hun endnu ikke sige. Det hænger også sammen med, at der venter en stor opgave med at opkvalificere de nuværende ambulanceassistenter: ”Hen over en årrække skal 600-700 ambulanceassistenter have en merituddannelse på ca. halvandet år”, fortæller hun.

Annonce