Ambulancefolk kunne ikke et ord dansk

“Det er uacceptabelt at tyske reddere ikke kan et ord dansk”. Det siger Jesper Andersen fra Falck i Sønderborg, efter han i går blev blev sendt ud til en færdselsulykke, som krævede assistance fra tyske ambulancer. Det er avisen Der Nordslesviger, der skriver om Jesper Andersens kritik af de tyske reddere fra Flensborg Brandværn efter en større trafikulykke på Krusåvej vest for Rinkenæs i går, hvor en familie på fem kørte galt.

Sønderjyllands Amt har aftale med brandvæsenet i Flensborg om udrykning i de dele af Sønderjylland, hvor det tyske brandvæsen kan være hurtigere fremme end en dansk ambulance.

Ved ulykken i går frygtede redningsleder Jesper Andersen, at det ene barn – en to-årig pige – havde kraniebrud, og han ville have hende kørt til hospitalet i Flensborg. Men da den tyske ambulance nåede frem, var der var der ingen ombord, der kunne dansk: “Ingen af mændene talte et ord dansk. Især når børn er blandt de forulykkede, er det simpelt hen uacceptabelt. For at den kvæstede pige havde en at snakke med på turen til sygehuset, var jeg nødt til at lade en af mine folk ledsage hende”, siger Jesper Andersen til Der Nordslesviger. Jesper Andersen siger desuden, at han før har været ude for, at tyske reddere ikke kan tale dansk.

Flensborg Brandværn siger, at de har et obligatorisk danskkursus til deres reddere, og at det derefter er op til redderne selv, om de vil forbedre deres danske.

Annonce