BIOS-chef: Situationen kan ikke fortsætte længe

BIOS i Danmark er tilsyneladende under pres fra det hollandske moderselskab, der udtrykker utilfredshed med den nuværende situation, hvor BIOS fortsat har store problemer med at leve op til kontrakten med Region Syddanmark. Ifølge moderselskabet skal BIOS i Danmark ”være forsigtige, da situationen ikke kan forsætte længe”.

Ifølge DR Fyn er det direktionssekretær Martijn van Leeuwen fra BIOS’ moderselskab i Holland, der til en hollandsk avis udtaler sig om situationen i Danmark, som han ifølge DR betegner som “uansvarlig på bekostning af resultatet”, ligesom han bemærker, at “BIOS skal være forsigtige, da situationen ikke kan forsætte længe”.

Martijn van Leeuwen bekræfter overfor DR, at situationen i Danmark skal forbedres snarest. Han afviser dog, at situationen er så slem, at BIOS må forlade det danske marked, men det har været et dyrt eventyr at komme ind på det danske marked for det hollandske ambulancefirma. ”Det har været dyrt at være nødsaget til at hente tyske reddere ind”, siger han.

Den danske BIOS-direktør, Morten Hansen, forklarer, at samarbejdet med den hollandske ledelse er godt, selvom udviklingen i Danmark ikke går som håbet: ”De er da langt fra tilfredse med den situation, vi er i. Det er jeg jo heller ikke selv”, siger Morten Hansen.

I sidste måned skrev Morten Hansen i en intern e-mail til fællestillidsmanden i BIOS, at selskabets driftsøkonomi er presset af overarbejde og store uddannelsesomkostninger, herunder til tyskere, men tillige til stort elevoptag og behandler- og paramediciner-uddannelse.

Annonce