Ansat i Frømandskorpset hædret for at redde selvmordstruet person

En ansat i Frømandskorpset har modtaget en dusør fra Sydøstjyllands Politi for heltemodig indsats over for en selvmordstruet person. Frømanden kom tilfældigt kørende i sin bil, da han så en mand, der stod på ydersiden af rækværket på en bro over motorvej E45 ved Skærup. Det fik ham til resolut at holde ind i nødsporet og løbe op på broen, da han vurderede, at manden på broen havde selvmordshensigter.

På vejen op på broen ringede frømanden til Selvmordslinjen og fik vejledning. Han ringede også 112. Stille og roligt fik han overtalt personen til at kravle om på den sikre side af broen, hvor han ydede psykisk førstehjælp. Personen blev efterfølgende frivilligt indlagt på psykiatrisk afdeling.

”Vi har uddelt en dusør for en handling, der var resolut, velovervejet og ekstraordinær. En handling, som formodentlig forhindrede et selvmord og at bilister på motorvejen blev udsat for fare. En sådan indsats kræver stort overblik, mod, og rigtig sund fornuft”, siger politidirektør i Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen.

Annonce