Tyske beredskaber har assisteret 71 gange i Danmark i 2022

Sidste år blev præhospitale beredskaber fra Tyskland i 71 tilfælde sendt til assistance i Region Syddanmark. Det er især akutlægehelikopteren i Niebüll, som der trækkes på, men også ambulancer fra Flensborg rykker ofte ud til Danmark. Oprettelsen af et ambulanceberedskab i Padborg har dog ført til færre tyske udrykninger.

Region Syddanmark anvender præhospitale enheder fra Tyskland til indsats i Danmark, og der er etableret en elektronisk forbindelse mellem AMK-vagtcentralen i Odense og Leitstelle Nord i Harrislee, der disponerer de tyske præhospitale enheder syd for grænsen.

Regionen – og før det Sønderjyllands Amt – har siden 1999 trukket på ambulancer og akutlægebil fra Flensborg, siden 2002 på akutlægebil fra Niebüll og siden 2005 på akutlægehelikopter fra Niebüll. De tyske enheder anvendes i områder lige nord for landegrænsen, men Region Syddanmark kan dog også trække på akutlægehelikopteren fra Niebüll i hele regionen.

Der trækkes ikke på danske præhospitale enheder syd for landegrænsen, da der ikke har været interesse for det fra tysk side.

71 udrykninger fra Flensborg og Niebüll

I 2022 var der følgende tyske udrykninger i Danmark:

  • Ambulancer Flensborg: 27 udrykninger
  • Akutlægebil Niebüll: 1 udrykning
  • Akutlægehelikopter Niebüll: 43 udrykninger
  • I alt 71 udrykninger

Ifølge Region Syddanmark er der blevet færre tyske præhospitale indsatser i Region Syddanmark i takt med den præhospitale udbygning i form af ambulance i Padborg, akutlægebiler i Aabenraa og Sønderborg og den landsdækkende akutlægehelikopterordning med fire akutlægehelikoptere.

Annonce