BIOS: Det kan se sort ud for regionernes fremtidige ambulanceudbud

BIOS-direktør Morten Hansen

Forløbet omkring Region Syddanmarks udbud af ambulancekørslen har vist nogle alvorlige problemer, og hvis de problemer ikke bliver løst, vil det se sort ud for regionernes muligheder for fremover at sende ambulancekørsel i udbud. Det mener BIOS, som samtidig påtager sig en del af skylden for opstartsvanskelighederne – men også placerer skyld hos regionen, 3F og Falck.

Efter det kaotiske forløb omkring BIOS’ overtagelse af ambulancekørslen i størstedelen af Region Syddanmark har regionen bebudet en ekstern undersøgelse af hele forløbet. Og den undersøgelse bakker BIOS op om. Men ansvaret for det uskønne forløb ligger ikke kun hos BIOS, understreger det hollandske selskabs danske direktør:

”Der er et åbenlyst behov for at kigge på udbuddet og processen omkring det. Vi har fra starten haft finansiering og overenskomst med reddernes fagforening på plads, men har alligevel mødt kraftig modstand i forbindelse med vores opstart. Vi bærer selvfølgelig et ansvar for opstartsvanskelighederne, men det gør regionen, 3F og den nuværende operatør også. Hvis ikke problemerne i den forbindelse bliver løst, ser det sort ud for regionernes mulighed for i fremtiden at sende ambulancedriften i udbud. BIOS bidrager meget gerne til den eksterne undersøgelse”, siger Morten Hansen, der er adm. direktør for BIOS i Danmark.

Politisk beslutning var den eneste rigtige

Regionsrådet i Region Syddanmark endte med at beslutte, at BIOS fortsat skal overtage ambulancekørslen på tirsdag. Og det er Morten Hansen naturligvis glad for:

”Jeg er tilfreds med regionens beslutning, der er den eneste rigtige. Det viser, at der på trods af kraftig modstand fra flere sider fortsat er politisk vilje til at sikre konkurrence på ambulancemarkedet i Danmark. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med Region Syddanmark. Vi afrapporterer dagligt og har gjort det længe, så regionens embedsmænd vil også fremadrettet være orienteret om de udfordringer, der naturligt vil være med en opstart af denne størrelse”, fortæller Morten Hansen.

Danmarks mest engagerede reddere

BIOS overtager ambulancedriften i tre ud af fire delområder i Region Syddanmark ved midnat på mandag. Vagtplanen for september måned er kommet på plads ved hjælp af frivillige ekstravagter fra redderne i BIOS.

”Det er især vores redderes fortjeneste, at vi stadig har Region Syddanmarks opbakning. De har vist et fantastisk engagement og et mod til at støtte op om os på trods af mediestorm og en ubehagelig tone i debatten gennem de sidste mange måneder. De syddanske borgere kan se frem til at blive mødt af Danmarks uden sammenligning mest engagerede redderkorps fra på mandag. Nu ser vi fremad. Vi glæder os til at komme i gang på mandag og til at vise Region Syddanmark og borgerne, hvad det er vi står for”, siger Morten Hansen.

Annonce